Sonntag, 29. April 2007

ÇAĞLAYAN MEYDANINDA OLMAK, KADIKÖY'DEN ÇOK DAHA ÖNEMLİ...

14-Nisan-2007 günü Ankara Tandoğan meydanında bir miting yapıldı.

29-Nisan-2007 günü de İstanbul Çağlayan meydanında bir miting daha yapılıyor.

Mitinglerin içeriği ve nedeniyle ilgili doyurucu haberi olan kaç eczacı var?

Bu mitinglere, önce yurttaş olarak sonra da eczacı olarak mutlaka gidilmesi gerektiğini düşünen kaç eczacı var?

Gidilmeli, deyip de eczanelerinde tek çalışanlar hariç her gün eczanesine saat 11.00 ila 12.00 gibi giden eczacıların kaç tanesi nasılsa birileri gider diyerek gitmemişlerdir?

Bataklığı görmeyip veya bataklık benim sorunum değil anlayışıyla ülkeyi idare eden zihniyeti tüm boyutlarıyla göremeyip onun küçücük bir yerinde sivrisinekleri öldürmeye yani sorunlarını çözmeye çalışan ama bir türlü başaramayan ve de neden başaramadığını bir türlü anlayamayan veya anlamak işine gelmeyen kaç eczacı var?

Ülkemizde birçok sivil toplum örgütünün ve sivil toplum örgütü gibi davranmaya çalışan birçok meslek örgütünün, genellikle katılımcılıktan uzak, tabanlarından kopuk olarak ikiyüzlülükle sadece koltuk sevdasıyla yaşamlarını sürdürdüğünü algılayan ve gerekirse elini taşın altına sokmaya hazır kaç kişi ve eczacı var?

14-Nisan-2007 Ankara Tandoğan meydanın da yapılan muazzam mitinge, kadrolarının ısrarlarına rağmen miting karşıtı güçlerle aynı çizgide kalarak katılmayan İstanbul sağlık meslek odaları yöneticilerinin, bu mitinge neden katılmadıklarının özeleştirisini vermeden, benzeri miting olan İstanbul mitingine 2 gün kala katılacaklarını açıklamalarını ve ne oldu da 15 gün içerisinde fikirlerini değiştirdiklerini sorgulamayan veya olur böyle şeyler “dün dündür bu gün bugündür” gibi makyevelist anlayışla bunları hoş gören kaç eczacı var?

İlgisizlikle, “bana ne” necilikle, birileri yapsın ben faydalanırımcı anlayışlarla ilgili sorular uzar gider…

***

TEB başkanından ve onun gibi düşünen ve hareket eden Oda yöneticilerden şikayet ederken ve de AKP hükümetinden ve hükümetin bilhassa Maliye Bakanından, Sağlık Bakanından, Çalışma Bakanından şikayet ederken, battık, bittik, eridik derken, banka kredileri, gecikme faizleri, haksız rekabet nedeni Protokollerden, her gün değişen kurallardan bıktık derken, ruh sağlımız bozuldu, bu meslek yapılamaz oldu derken, yukarıda ki soruların gereğini yapmasının farkında olan kaç eczacı var?

İşte sorulması ve cevaplanması gereken sorulardan biri de budur.

Taşın altına elini ya sokacaksın ya da yarım yamalak çekine çekine, ürkeklikle sokarmış gibi yapmayacaksın.

İçten, samimi, ikiyüzlülük yapmadan, dürüstçe ve yüreklilikle ve de her şeyden sorumluluk duyarak yapılan işin iş olduğunu anlamayanların hiçbir şeyden şikayete hakkı olmadığı gibi bu gibi kişilerin sayılarının fazlalılığı da kurunun yanında yaş da yanar misali hem kendilerini yakar hem de içten ve dürüstçe herkesin insanca, insana yaraşır biçimde yaşaması için kavga verenleri de yakar.

Kadıköy ve Tandoğan meydanından sonra, Çağlayan meydanında bulunacak eczacıların sayısı, sorunlarımızı çözebilmemiz ve çözmenin kavgasını verecek bir adım önümüzde olacak kişileri ortaya çıkarabilmemiz açısından önemli bir gösterge olacaktır.

***
29-Nisan-2007 İstanbul mitingine katılmak bu ülkede insana yaraşır biçimde yaşamak isteyen herkesin görevidir.

Bu görevi önemseyen her kişinin ve yine bunu görev kabul eden her aileden en az bir kişinin mutlaka katılması gereklidir.

Mecliste temsil edilen ve edilemeyen tüm halkın laiklik karşıtı, aydınlanmanın karşıtı, orta çağ karanlığının yanlısı, Avrupa ve ABD emperyalizminin işbirlikçisi, halkı önemsemeyen, kararlara katmayan, yok sayan, sosyal devlet ilkesini çiğneyerek sağlık ve eğitim hakkını elinden alarak paran kadar sağlık ve eğitim diyen, işsizliği artıran, içinde medya patronlarının ve paracı gazetecilerinin, büyük sermaye holdinglerinin de olduğu küçücük bir çıkar grubuna hizmet eden, halkını devamlı fakirleştiren, ayrılıkçılığa müsamaha gösteren, bağımsızlığı önemsemeyen, IMF nin, Dünya bankasının, sorosların ve dünya finans tekellerinin güdümünde hareket eden, Cumhuriyetin temel ilkelerine ve devrimlerine karşıt kişileri Cumhurbaşkanı da seçerek karşı devrimi amaçlayan AKP iktidarına ve tüm işbirlikçilerine HAYIR dediklerini, kabul etmediklerini kamuoyuna belirtmeleri için bu mitinge ve sonrası yapılabilecek tüm etkinliklere fiilen katılmaları gereklidir.

Bu gerekliliği yerine getirenlerin sayısı ne kadar çok olursa, ülkemizde gerçek demokrasiye ve milletin gerçek egemenliğine hiçbir kişi veya kurumun müdahalesine gerek kalmadan ulaşma yolunda önemli sivil adımlar atılacaktır.

29-Nisan-2007 Pazar günü Çağlayan miting alanını hınça hınç doldurmak için, aynı 14-Ocak-2007 de Kadıköy meydanını çocuklarıyla, aileleriyle, çalışanlarıyla dolduran eczacılar, beyaz önlüklerinizi ve şapkalarınızı giyerek haydi yollara…

Sevgiyle kalın…

Ecz. Can Yetişen



CAN YETİŞEN

YORUMLAR
Yahya Kemal Kaya
27-04-2007 18:36:12
İSTANBUL - ÇAĞLAYAN CUMHURİYET MİTİNGİ
YÖNERGESİ 29.04.2007

ÇAĞLAYAN MİTİNG ALANINA ULAŞIM VE KATILIMDA
KOLAYLIK SAĞLAYACAK BİLGİLER ile
MİTİNGDE GEÇERLİ KURALLAR VE İLKELER :

A) ULAŞIM, KATILIM, YERLEŞME:

1) Katılımcılar bu mitingde hep birlikte coşkulu, düzenli, Mitinge katkı veren, yardımlaşan, destekleyen, paylaşımcı bir anlayışla yer alacaklardır.

2) BİRİNCİL DERECE SORUMLU GÖREVLİLER SAAT 09.00 DA; İKİNCİ DERECE SORUMLU GÖREVLİLER EN GEÇ SAAT 10.00 DA ALANDA BELİRLENEN YERLERİNDE OLACAKLARDIR. BU ÖNEMLİ GÜNDE GECİKMEK VE MAZERET SUNMAK KABUL EDİLEMEZ.

3) MİTİNGE TOPLU KATILIMLAR VE YÜRÜYÜŞLER İLKE OLARAK;

a) PİYALEPAŞA BULVARINDA PERPA İŞ MERKEZİ önünden başlayıp ÇAĞLAYAN DA sona eren;

b) ŞİŞLİ'den ÇAĞLAYAN'a ulaşan CADDE üzerinde bulunan başlangıcı, E5 KARA- YOLUNUN üzerinden geçtiği KÖPRÜNÜN ALTI olmak üzere 2 NOKTADAN BAŞLANARAK yapılacaktır.

c) Diğer girişler bireysel veya küçük grupların girebileceği alanlardır.

4) MİTİNG GÖREVLİLERİ OLAN ADD- ÇYDD üyeleri ve CUMOKLAR, EN GEÇ SAAT 10.00 DA ŞİŞLİ CAMİ ÖNÜNDE ÇALIŞMALAR İÇİN TOPLANMIŞ OLACAKLARDIR. GÖREVLERİ E5 KÖPRÜSÜ ALTINDA BAŞLAYACAK birinci KORTEJİ DÜZENLEMEK VE MİTİNG ALANINDAKİ GÖREV YERLERİNDE BULUNMAKTIR.

5) PİYALEPAŞA KORTEJİNDE ikinci Kortejde GÖREVLİ OLANLAR DA SAAT 10.00 DA PERPA İŞ MERKEZİ ÖNÜNDE HAZIR OLACAKLARDIR. GÖREVLERİ PERPA'DAN BAŞLAYACAK KORTEJİ DÜZENLEMEK, ALANA ULAŞTIRMAK VE MİTİNG ALANINDAKİ GÖREV YERLERİNDE HAZIR BULUNMAKTIR.

6) MİTİNG SABAHI SAAT 09.00 DA ÇAĞLAYAN A KATILAN YOLLAR TRAFİĞE KAPATILACAĞI için İSTANBUL ÇAĞLAYAN'a ULAŞAN yollardan yararlanma OLANAKLARI aşağıdaki gibidir ve trafik akışına göre aşağıdaki yollar kullanılmalıdır:

a) İstanbul'a, TRAKYA ve ANADOLU'DAN gelen MİDİBÜS-OTOBÜSLERİN TEM Yolunu takip ederek, OKMEYDANI -BEYOĞLU çıkışını izleyerek PİYALEPAŞA BULVARINA GİRMELERİ VE PİYALEPAŞA KAVŞAĞINDAN YUKARI PERPA İŞ MERKEZİ ÖNÜNE KADAR ALANDA TRAFİK GÖREVLİLERİNİN BİLDİRDİĞİ TRAFİĞE KAPALI YOLDA İKİ TARAFLI OLARAK PARK ETMELERİ GEREKMEKTEDİR.
b) Midibüs-Otobüslerle gelen Katılımcılar PERPA İŞ MERKEZİ ÖNÜNDE DÜZENLENECEK KORTEJ ile YOKUŞ YUKARI MİTİNG ALANI olan ÇAĞLAYAN MEYDANINA yürüyeceklerdir.
c) İSTANBUL İÇİNDEN KADIKÖY YÖNÜNDEN E-5 İ KULLANARAK GELEBİLEN OTOBÜSLER YOLCULARINI TRAFİK AKIŞINI ENGELLEMEKSİZİN MİTİNG ALANINA BAKAN KÖPRÜ ÜZERİNDE BIRAKARAK AYNI ŞEKİLDE OKMEYDANI SAPAĞINDAN PİYALEPAŞA BULVARINA GİDEREK, ARAÇLARINI ORADA PARKEDEBİLECEKLERDİR. YOLCULARINI MİTİNG SONU ALACAKLARI YER KÖPRÜ ÜSTÜ DEĞİL, PİYALEPAŞA BULVARINDAKİ PARK ALANIDIR.

d) AVCILAR YÖNÜNDEN E5 İ KULLANARAK GELENLER, OKMEYDANI KAVŞAĞINDAN SAĞA SAPARAK KASIMPAŞA YÖNÜNE, PİYALEPAŞA BULVARINA GİREREK TRAFİĞİN AYIRDIĞI PARK ALANINA PARK ETMELİ VE KATILIMCILARI PERPA ÖNÜNDEKİ KORTEJE YÖNELTMELİDİRLER.

e) İstanbul İçinden ve/veya dışından özel araçlarla(otomobil veya minibüs)gelenler araçlarını MECİDİYEKÖY-ŞİŞLİ BÖLGESİNİN ORTASINDAN GEÇEN BÜYÜKDERECE CADDESİNİN BEŞİKTAŞ YÖNÜNDE KALAN (MİTİNG ALANININ AKSİ YÖNÜNDE) BOŞ OLAN OTOPARKLARDA PARK EDECEKLERDİR. PARK YERLERİNİ ESASLI ŞEKİLDE BELLEMEDEN ARAÇLARINI TERKETMEMELERİ ÖNEMLİDİR.

f) OTOBÜS-MİDİBÜSLERLE EŞLİK İÇİNDE GELENLER MİNİBÜS VE OTOLARINI PİYALEPAŞA BULVARINDAKİ PERPA İŞ MERKEZİNİN E5 E BAKAN CEPHESİNDE BULUNAN VE DARÜLACEZE CADDESİNDEN ULAŞABİLECEKLERİ BÜYÜK PERPA OTOPARKINI DA BU AMAÇLA KULLANABİLİRLER.

g) OTOBÜS, MİDİBÜS, MİNİBÜS VE ÖZEL OTOLARIN TAMAMI ARAÇLARININ ÖN VE ARKA YÜZÜNDE AÇIKÇA OKUNUR BİR LEVHA ÜZERİNDE; "CUMHURİYET MİTİNGİ" YAZISINI,

h) KATILIMCILAR ÖRGÜTLÜ OLARAK GELİYORLARSA, KURUMSAL ÜNVANI VE GELEN ARAÇ SAYISINA GÖRE ARAÇ NO.SUNU YAZACAKLARDIR. AKSİ HALDE TRAFİĞE KAPALI OLAN BU YOLLARA GİREMEZLER. ÖRNEĞİN (ADD ESKİŞEHİR-11 veya ÇYDD KOCAELİ 2 , YA DA CUMOK KARACABEY-1 GİBİ) YAZMALIDIRLER.

i) Katılımcılar ARAÇLARINI PARKETTİKLERİ yeri İYİCE saptamadan MİTİNG e katılmamalıdırlar. AKSİ HALDE DÖNÜŞLERİNDE YERİ BULAMAMA SORUNLARI OLABİLİR.

j) MİTİNG SABAHI SAAT 09.00 DA ÇAĞLAYAN A KATILAN YOLLAR TRAFİĞE KAPATILACAĞI için MİTİNG İLE İLİŞKİSİ BELİRLENEMEYEN ARAÇLAR BU YOLLARA SOKULMAYACAKTIR. Bu nedenle, katılımcılar araçlarını bildirilen şekilde ÖZENLE belirlemeli, markalamalıdırlar.



B) MİTİNG SÜRECİ :


7) AŞAĞIDAKİ ÖNERİLERİ GÖZÖNÜNDE TUTMANIZI ÖNEMLE RİCA EDİYORUZ:

a) GÖREVLİ OLMAYAN KATLIMCILARIMIZIN SAAT 11.00 DOLAYLARINDA PARK ALANLARINDA OLMALARI VE SAAT 14.00 DE BAŞLAYACAK OLAN MİTİNGE 11.00 DEN BAŞLAYAN YÜRÜYÜŞLERLE, EMNİYETÇE KURULAN GÜVENLİK NOKTALARINDA ARAMALARDAN GEÇEREK EN GEÇ SAAT 13.00 DOLAYLARINDA YERLEŞMİŞ OLMALARINI UMUYORUZ. ARAMA NOKTALARINDA BAY - BAYAN AYRIŞMASINDAN DOLAYI GRUPLARIN DAĞILMAMASINA ÖZEN GÖSTERİLMESİ GEREKMEKTEDİR. BÖYLECEK SAAT 14.00 DE BAŞLAYAN MİTİNGİN 16.00 DOLAYLARINDA PROGRAMA UYGUN BİR ŞEKİLDE TAMAMLANMASI, DAĞILIMI VE HALKIMIZIN ARAÇLARINA ULAŞARAK GERİ DÖNÜŞE HAVA KARARMADAN GEÇEBİLMELERİ MÜMKÜN OLACAKTIR.

b) MECİDİYEKÖY-ÇAĞLAYAN BÖLGESİNDEKİ KENT TRAFİĞİNE 3.000 OTOBÜS VE YAKLAŞIK 1.000 KADAR ÖZEL OTO VE MİNİBÜSÜN GİRDİĞİNDE SIKIŞIK OLAN TRAFİĞE OLUMSUZ ETKİSİNİ DÜŞÜNEREK BİRAZ ERKEN GELMENİZDE YARAR VARDIR.

c) Katılımcıların iklim şartlarına göre giyinerek; geçerli ve üzerinde vatandaşlık no.su olan bir kimlikle gelmelerini, GÜNEŞ ÇARPMASINA KARŞI YANLARINDA MUTLAKA ŞAPKA bulundurmalarını,

d) Vatandaşlık no.su kimlikte yazılı olmayanların bu bilgiyi öğrenerek yanlarına almalarını,

e) Yüksek Okul öğrencilerinin öğrenci kimliklerini yanlarında bulundurarak, asker-yoklama kaçağı vb. gerekçelerle sorun yaşamalarına neden olunmamasını;

f) Hastaların yanlarında ilaçlarını bulundurmalarını;

g) Yanınızda kesici alet vb. bulundurulmamasını;

h) Herkesin yanına yedek kumanya ve en önemlisi su almasını,

i) Her ARAÇTA katılımcı yaş gruplarına göre gerekli ilk yardım ve özellikle kalp-
tansiyon hapları gibi acil ilaçları bulundurmalarını;

j) Kiralanan Otobüslerin tümünün uzun yol seyahat belgelerinin bulunmasını,

k) Kent dışından gelenlerin karayolu üzerinde İstanbul'a en yakın konaklama noktasında tuvalet ve doyunma işlerini çözerek Çağlayan'a gelmelerini; Saat 11.00 ile dağılma saati olan 16.00 yı da düşünerek yanlarında HAFİF kumanya alarak da doyunma işini çözebileceklerini sanıyor ve öneriyoruz.

l) Bu kadar büyük kalabalığın tuvalet sorununun oradaki iki cami ve bir benzin istasyonu giderebilmesi olanaklı gözükmemektedir. Çevredeki 2 ilköğretim okulu ve bir lisenin tuvaletlerinin açtırılamaması da olasıdır. Miting alanına 100 adet seyyar tuvalet hazırlanmaktadır. Yerleri işaretlenecektir.

m) Saat 11.00-12.00 arası başlayan yürüyüşler ile Miting alanına girişler tahminen 14.00 de bitip MİTİNG PROGRAMINA başlanacak ve PROGRAM AKSATILMAKSIZIN saat 16.00 sularında bitirilecektir.

n) HER KATILIMCIDA, GRUBUN SORUMLULARININ TELEFONLARI, ARAÇ- OTOBÜS, PLAKASI VE ŞÖFÖRÜN CEP TELEFONU BULUNMALIDIR .


o) MİTİNGE KATILAN HER OLUŞUM TEMSİLCİSİ, KAÇ OTO/MİNİBÜS/OTOBÜS İLE GELECEKLERİNİ; YAKLAŞIK KAÇ KİŞİ OLACAKLARINI DÜZENLEME KURULUNA BİLDİRMELİDİR. DİĞER ÖRGÜTLERLE KARIŞIK OLARAK KATILIYORLAR İSE; ÖRNEĞİN ADD-CUMOK GİBİ, BU BİLGİYİ DE BİZE 28 NİSAN CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 13.00 E KADAR AŞAĞIDAKİ TELEFON, FAKS VEYA E-POSTALARA BİLDİRMELİDİRLER.

p) ALINAN BİLGİYE GÖRE, ALFABETİK SIRA İLE KORTEJDE DÜZENLİ BİÇİMDE YER ALACAK OLAN ÖRGÜTLÜ KATILIMCILARININ MİTİNG ALANINDA YER ALMALARI İÇİN HAZIRLIK YAPACAĞIZ.

q) BASIN MENSUPLARININ rahat çalışması için gereken önlemler ve bir platform hazırlanmış olup alanda dolaşmalarında kolaylık sağlanacaktır.

r) Gerici basının mitingi gölgelemek için provokatif mesajlar derlemek için yapacağı girişimlere karşı uyanık olunmalı, grupların yetkisiz kişilerinin veya orada tesadüfen(!) bulunan bazı laiklerin ulu orta demeç vermelerine dikkat etmelidirler.

C) GÜVENLİK VE UYGULAMA :

8) Miting süresince Kürsüde görevlilerin verdikleri anons ve uyarıları dikkatle dinlemek ve anında yanıt vermek önemli ve gereklidir.

9) Miting ÖNCESİ, SIRASINDA VE SONRASINDA görevli arkadaşlarımızın uyarılarına uymak gereklidir. Konulan kurallar deneyimler sonucunda oluşmuş ilkelerdir.Bunları bozmaya çalışmak yerine nedenlerini anlamaya ve uyum sağlamaya çalışmak daha doğru bir davranıştır.

10) Alanın güvenli, gösterinin barışçıl ve haklılıktan uzaklaşmayan ve HAKLILIKTAN DOĞAN GÜCÜNÜ ve ULUSA İLETTİĞİ MESAJINI ZEDELEYECEK DURUM, EYLEM VE OLAYLARA YER VERMEKSİZİN gerçekleşmesi için gereken her şey yapılacaktır. Bunun için;

a) Katılımcı örgütler gösterinin ruhuna aykırı düşmeyen Şapka, tişört ve gömleklerini giyebilirler.Atatürk Poster ve afişlerini, Türk Bayraklarını, Bağımsız Türkiye vb. sloganları taşıyan yazılar taşıyabilirler. örneğin; "Cumok Kayseri", "ÇYDD Ankara" veya "ADD Zonguldak" yazılı bir bez afişi mitinge katkılarını bildirir biçimde önlerinde taşımalarında yarar vardır.

b) MİTİNG DÜZENLEME KURULUNCA GÖREVLENDİRİLMİŞ ÜZERİNDE GÖMLEK TAŞIYAN SORUMLU ARKADAŞLARIMIZIN UYARILARINA KARŞI DUYARLI DAVRANMANIN MİTİNGİN DÜZENİ, GÜVENLİĞİ, BAŞARISI VE AYNI ZAMANDA GELECEKTEKİ BAŞARILI EYLEMLERİMİZİN ANAHTARI OLACAĞI AÇIKTIR.

c) KATILIMCILAR SİYASİ PARTİ AMBLEMLERİ, ARMALARI, FLAMALARI, VEYA BUNU BİLDİREN DÖVİZLERİ ALANA SOKAMAZLAR VE BUNLAR TAŞINMAMALIDIR.

d) MİTİNGDE GEÇERLİ PANKARTLAR YAPTIRILMIŞ OLUP ALANDA DAĞITIMI YAPILACAKTIR. Bu Pankartlar ellere alınarak yürünecektir.

e) Ancak, Anti-emperyalizmi vurgulayan "Bağımsız Türkiye";" Siyasal İslamcılığı, Din sömürücülüğünü", "laiklik ilkesi ve aydınlanmayı"; kamu ekonomisini, halkçılığı, ULUSUN BİRLİĞİNİ VE Cumhuriyet'i savunduğu içeriğinden açıkça anlaşılan; çift anlam taşımayan, Anadolu Aydınlanmasının ve hoşgorülü Halkımızın mizah duygusunu yansıtan özgün mesaj taşıyan ve ahlaka aykırı olmayan, düşmana silah vermeyen pankartlar olabilecektir.

f) Cumhuriyet Devrimine karşı, halk düşmanlarını öven, provokatif flama, afiş, pankartlar ARAMA NOKTALARINDAKİ GÖREVLİLER TARAFINDAN alana sokturulmayacaktır.

g) Bu konuda, gizlice getirenlerle muhatap olunmayacak, çekişmeye meydan verilmeyecek, görevli arkadaşlar ilgili güvenlikçilere durumu bildirerek bu türden malzemeyi taşıyanlara karşı gereken ilgililerce yapılacak, miting alanında çatışmaya neden olunmayacaktır.

h) Kapkaçcı, yankesici gibi kötü niyetliler ve mitinge karşı saldırganca davranmaya çalışanları izlemek ve eylemlerini engellemek gereklidir.

i) KÜRSÜDEN ATILMAYA BAŞLAMAMIŞ SLOGANLARIN OLABİLDİĞİNCE YİNELENMESİNE İZİN VERMEMEK VE BU TÜRDEN AYKIRI GİRİŞİMLERİ BAŞLANGICINDA DURDURMAK GEREKMEKTEDİR. ÇÜNKÜ KÜRSÜDEN YAPILAN SUNUŞUN AKIŞININ ENGELLEYECEK BU DURUM SADECE MİTİNGİN UZAMASINA VE VERİLECEK MESAJIN ARADA KAYNAMASINA NEDEN OLACAKTIR.
D) BİTİŞ :

11) Mitingin bittiği kürsüden ilan edildiği andan itibaren;

a) Görevliler dağılıma kadar bekleyecekler, grup liderlerinin onayı olmadan alanı terk etmeyeceklerdir.

b) Toplanacak malzemeyi toplayacak, teslim edecekleri sorumlulara verecek ve "AYRILABİLİRSİNİZ" komutunu bekleyecekler, miting sonunda çıkabilecek olumsuzluklara karşı uyanık olarak birbirlerini kollayarak bekleyeceklerdir.

c) Katılımcılar, BİTİŞİN BİLDİRİMİ ile araçlarına doğru yönelecekler ve pankart, bayrak vb ödünç malzemeleri bildirilen noktalara bırakarak alanı terk edeceklerdir.

d) Alan boşaldıktan ve malzemeler toplandıktan sonra Alan sorumlusu tarafından izin verildiğinde diğer görevliler ayrılabileceklerdir.

e) Ayrılan görevliler birbirleri ile birlikte alanı terk edecekler ve araçlarına yöneleceklerdir.

f) Alanda en son, kürsüyü ve teçhizatı söken teknik ekip kalacaktır.

g) Bu miting için toplanan, gömlek, bayrak, şapka vb. malzeme ödünç alınan yerlere iade edilmek üzere alanda belirlenen yere bırakılacaktır.

h) Miting Düzenleme Kurulundan belirlenen görevliler Alanın boşalmasından sonra alanı terk edeceklerdir.


E) SONSÖZ :

Değerli dostlarımız,

Bu önemli eylemi görkemli biçimde başarabilmek için tüm kuruluşların ve bütün bireylerin sabırlı, akıllı bir şekilde hazırlanmaları ve alanda coşkuyu yükseltmeleri, bilinci keskinleştirmeleri gereklidir.

Zor günlerde olağanüstü koşullar geçerlidir.Önümüzdeki ciddi bir eylem var. Çöküşü engellemek için sıkıntılarla dolu günler geçireceğimizi söylemeye gerek yoktur.
Hepinizi Atatürk'ün devrimci mirasının yüklediği tarihsel sorumluluğu ve bilinci ile inançlı, sabırlı, gerektiğinde atak, bilinçli, bilgece davranmaya çağırıyoruz.
Tarih Halkının önünde mücadele edenlerin zaferlerini yazar.

Utku bizimle olsun. Saygı, sevgi ve dostlukla,

Düzenleme Kurulu
Yahya Kemal Kaya
28-04-2007 11:36:16
Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlılığımızı göstermek ve de bence savaş dışında Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin açıklaması doğrultusunda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün "Ne Mutlu Türküm Diyene" özdeyişine sahip çıkarak desteklemek için herkesi Çağlayan Alanına Albayraklarımızla katılmak üzere çağırıyorum.
"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"
Yahya Kemal Kaya
28-04-2007 17:35:32
Öncelikli olarak ve özellikle kadın kuruluşları ya da kadınların önder olduğu kuruluşların dayanışması ile düzenlenen ve tümüyle kadınların imzaladığı çağrı ile toplanılacak olan yarınki "CUMHURİYET MİTİNGİ"ne tüm meslektaşlarımın ve de özellikle bayan meslektaşlarımın büyük bir istekle katılacaklarına inanıyorum. İstanbul Eczacı Odası önünde, Mecidiyeköy'de saat 11.00 de buluşmak üzere, Sevgilerimle, Ecz. Yahya Kemal Kaya

Keine Kommentare: